Ezen az oldalon találhatóak meg a Kard és Mágia világával kapcsolatos információk. Közvetlenül elérhetőek a blogról.

Snolog:

Snolog
Jellem: Semleges
Szimbólum: fénykoronával övezett meztelen csiga
Fegyverek: papi fegyverek; minden éles fegyver, továbbá a só használata szigorúan tilos!
Snolog a puhatestűek osztályába tartozó istenség: egy hatalmas, kövér, jóltáplált meztelencsiga. Testét aranyló fényaura övezi, szemeiből pedig pusztító sugarakat képes lőni. Borotvált, hájas papok és kikent-kifent (a kellő helyeken szintén borotvált) papnők állnak rendelkezésére, akik a hitben való állhatatosságukat elsősorban különféle orgiákon és a kicsapongás egyéb módozataiban bizonyítják. Snolog filozófiája a felvilágosult hedonizmus; ennek köszönhetően a kevésbé ártalmas istenek közé sorolható.

Dornak:

Dornak, a Béke Istene
Jellem: Kaotikus Jó
Szimbólum: olajág
Fegyverek: kétkezes láncos buzogány (vasgolyókkal) Dornak hatalmas (30m magas) barna bőrű férfi bőrtunikában, az egyik kezében óriási láncos buzogánnyal.
Dornak annyira szereti a békét, hogy a megőrzéséért akár egy egész sereget is képes péppé lapítani. Papjai is hasonló természetűek.

Fedafuce:

Fedafuce
Jellem: Semleges
Szimbólum: mérleg
Fegyverek: papi fegyverek
Bár az egyházak többsége eredendően hajlamos a szimóniára, Fedafuce papjai tökélyre fejlesztették művészetét. Templomaiban – bármiféle erkölcsi tétel megvallására vagy akár a hit látszatára való tekintet nélkül – hozzáférhetők a különféle varázslatok, jóslatok és isteni adományok, feltéve ha az ellentételezés is megfelelő mértékű. Árfekvése valamivel meghaladja a szokásost, de ezt ellensúlyozzák a részletfizetési lehetőségek, hitelek és különféle egyéb konstrukciók. Fedafuce az a fajta isten, aki ismeretlenül is bejelöl az iWiWen és teletömi a postaládádat színes reklámanyagokkal.

Xoé:

Xoé, a szépség istennője
Jellem: Törvényes Jó
Szimbólum: ragyogó drágakő
Fegyverek: aranytőr
Xoé papnői egytől egyig tündöklő szépségűek, s sokan közülük kioltják önnön életüket, ha ezt valami miatt veszni érzik. Tartózkodnak az erőszaktól és általában nem vonzódnak a vándorélethez. Második szintűként alkalmazhatják a személyi bűbáj varázslatot.
Xoé hite, bár ez nem látszik rajta, elég jelentéktelen, és az elmúlt évszázadokban sokat hanyatlott.

Ezerszemű Kang:

Ezerszemű Kang, a kalandozók istene
Jellem: Kaotikus Semleges
Szimbólum: kör, benne számos kisebb körrel
Fegyverek: tetszőleges, különösen a láncos buzogányok
Ezerszemű Kang kultusza elsősorban az anyagi javak összeharácsolásában és a gátlástalan kufárkodásban jeleskedik. Doktrínáját az erőszakosság, ugyanakkor a tökéletes elvtelenség jellemzi, éppen ezért igencsak elterjedt. Kang láncvértbe öltözött, láncos buzogányt forgató másfél embernyi behemót, akinek szarvas sisakjából számtalan kicsiny, nyálkásan csillogó gömbölyded szem néz ki. Természete heves és gyakran kiszámíthatatlan.

Szerző: Spongedoc  2009.03.07. 19:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahmed.blog.hu/api/trackback/id/tr38987944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása